Leiras Par

Barna på Lund for Jesus

onsdag, oktober 25, 2006

Etiopia Referat

Siden ingen andre har skrevet om turen, regner vi med at dere venter på at vi skal gjøre det. Vi er jo tross alt best.

Som de fleste sikkert har fått med seg, har vi vært en tur i Etiopia. Og nå skal vi fortelle litt fra turen.

Natt til lørdag tok vi bussen til Torp-flyplass. Det regnet mye både utenfor og inne i bussen. Etter ca. tre timer var vi framme, og da la vi oss rett ned for å sove. Vi har jo lovet å sove på alle flyplassene, og vi holder jo alltid det vi lover.Etter mye om og men var vi vel framme i Etiopia. Vi bodde på den norske skolen i Addis. Søndag morgen måtte vi tidlig opp, men hva ofrer man ikke for å fremføre et så bra dramastykket. Siden vi var med, måtte det jo bli vellykket.

Etter noen dager dro vi sørover til Awasa med buss. Der var det plass for alle.


I Arba Minch bodde vi på byens fineste hotell. Der var det litt av en ”luksus”. Og til alle dere glemske: Gutt og jente har ikke lov til å sove på samme rom. Da blir flette Mette og Bjørn Stian sure.

Før vi dro på krokodillesafari, badet vi i en kilde i regnskogen.På safarien var det ikke plass til Øyvind i båten , for han var for tjukk. Derfor måtte han sitte på bauen. På safarien så vi krokodiller, flodhester og masse fugler.

På vei tilbake til hotellet, ble vi stoppet av politiet, fordi en gjeng med nordmenn hatt forvillet seg opp på taket av bussen. Sånn går det når man glemmer kart og kompass.

Så dro vi nordover til Awasa. Det var skummelt. Tessfai (Mr. Hope) kjørte som en villmann, så vi måtte holde oss godt fast for ikke å falle ut av vinduet.

Mens vi var i Awasa tilbrakte vi en natt i bushen. Maten var himmelsk (kattesand er jo alltid godt) Vi sov som steiner, det var jo så god plass. Doen sto i stil med resten.
Dagen etter var vi på gudstjeneste. Det var hardt å forlate kirka etter tre timer med vakker keyboard klimpring, og fengende sanger med 15 vers.

Tilbake i Awasa ble vi endelig kvitt pengene vi hadde strevd med å samle inn. Vi følte oss 95.000 NOK lettere. Til gjengjeld fikk Lisbeth og co. Rastafletter. De ble nyyydelige!!


I Awasa hadde vi en fridag. (vi som ikke tok rastafletter) Da var det tid for å leke!
På vei tilbake til Addis, stopper vi for å bade i langano innsjøen. Bare takket være flaks ble vi ikke slukt av pytonslanger på vår lille svømmetur.

Så tilbrakte vi et par fridager i Addis, før vi fløy til Kenya.

I Kenya fikk vi endelig litt mat. På safari så vi masse dyr: Sebraer, flodhester, giraffer, vannbøffler, gnuer, aper, løver, geparder, villsvin, elefanter, gaseller, antiloper, shakaler, struts, hyener + diverse rare fugler.

Så dro vi hjem....

Dette har vært en lærerik tur. Vi har lært litt om tverrkulturell kommunikasjon, og sitter igjen med mange inntrykk og minnerike opplevelser. Vi har også lært at det ikke er lov å sove gutt og jente på samme rom, men i samme sovepose er lov.

TAKK FOR TUREN ALLE SAMMEN!!

Nå gleder vi oss til å komme på bibelklassen igjen. Borte bra, men LBK best!


7 Comments:

Legg inn en kommentar

<< Home

 

Hit Counters